Aslan Pençesi Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Aslan Pençesi Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Aslan Pençesi Kurabiye

Beş çaylarının ve kabul günlerinin vazgeçilmez hamur işleri arasında kurabiyeler önemli bir yer tutar. Biz Türk hanımları, dilediğimiz malzemelerle ve şekilde kurabiyeler yapma kabiliyetine sahibiz. Herkesin severek hazırlayıp tükettiği bir kurabiye çeşidi bulunmaktadır. Benim en çok keyif aldığım ve sevdiklerimle paylaşmaktan zevk aldığım kurabiye çeşidi, aslan pençesi kurabiyedir. Görünüm ve lezzet olarak enfes bir kurabiyedir. Bu enfes lezzeti denediğinizde hem siz tadına bayılacaksınız hem de sevdikleriniz ve misafirlerinizle severek paylaşacaksınız. Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı da protein yüklü bir atıştırmalıktır. Sizler de bu enfes lezzetle buluşup sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz, sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Aslan Pençesi Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya tercihe göre bir paket margarin,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 3 veya 3,5 su bardağı un,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • Az miktarda limon kabuğu rendesi,

İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı Antep fıstığı,
  • 1 çay bardağı ceviz içi,
  • 2 yumurta akı,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • Üzeri için toz şeker,

Nasıl Yapılır?

Aslan pençesi kurabiye hazırlamak için ilk olarak hamurunu hazırlıyoruz. Hamuru için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağı veya tercihinize göre margarini alıyoruz. Üzerine sıvı yağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unu elek yardımı ile eleyerek ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp iç harcını hazırlıyoruz.

İç harcı için derin bir kasenin içerisine Antep fıstığını, ceviz içini, yumurta akını, vanilya ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içimizde içini oyup bir tatlı kaşığı kadar iç harcından koyuyoruz. Hamuru kapatıp yuvarlıyoruz ve bir yüzünü toz şekere batırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine dizip üzerini hafifçe bastırarak yassılaştırıyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız kurabiyelerin bir kenarını bıçakla çizikler atarak pençe şeklini veriyoruz. Tüm malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri pişirirken fazla kızartmamak için dikkat edin, zira aslan pençesi kurabiye hafif toz pembe şeklinde pişirilmelidir. Fırından çıkardığımız kurabiyeyi soğuyunca servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Testere Dişli Aslan Pençesi

Testere Dişli Aslan Pençesi

Haber Bülteni

Güncel

Testere Dişli Aslan Pençesi Nerede Bulunur

Testere Dişli Aslan Pençesi Nerede Bulunur

Güncel

Aslan Pençesi Kullanımı

Aslan Pençesi Kullanımı

Aslan Pençesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Aslan Pençesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Düz Yapraklı Aslan Pençesi

Düz Yapraklı Aslan Pençesi

Aslan Pençesi İbrahim Saraçoğlu

Aslan Pençesi İbrahim Saraçoğlu

Aslan Pençesi Zayıflatır mı?

Aslan Pençesi Zayıflatır mı?

Aslan Pençesi Faydaları Nelerdir?

Aslan Pençesi Faydaları Nelerdir?