Aslan Pençesi Kurabiye Beş çaylarının ve kabul günlerinin vazgeçilmez hamur işleri arasında kurabiyeler önemli bir yer tutar. Biz Türk hanımları, dilediğimiz malzemelerle ve şekilde kurabiyeler yapma kabiliyetine sahibiz. Herkesin severek hazırlayıp tükettiği bir kurabiye çeşidi bulunmaktadır. Benim en çok keyif aldığım ve sevdiklerimle paylaşmaktan zevk aldığım kurabiye çeşidi, aslan pençesi kurabiyedir. Görünüm ve lezzet olarak enfes bir kurabiyedir. Bu enfes lezzeti denediğinizde hem siz tadına bayılacaksınız hem de sevdikleriniz ve misafirlerinizle severek paylaşacaksınız. Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı da protein yüklü bir atıştırmalıktır. Sizler de bu enfes lezzetle buluşup sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz, sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır. Aslan Pençesi Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Nasıl Yapılır? Aslan pençesi kurabiye hazırlamak için ilk olarak hamurunu hazırlıyoruz. Hamuru için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağı veya tercihinize göre margarini alıyoruz. Üzerine sıvı yağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unu elek yardımı ile eleyerek ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp iç harcını hazırlıyoruz. İç harcı için derin bir kasenin içerisine Antep fıstığını, ceviz içini, yumurta akını, vanilya ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içimizde içini oyup bir tatlı kaşığı kadar iç harcından koyuyoruz. Hamuru kapatıp yuvarlıyoruz ve bir yüzünü toz şekere batırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine dizip üzerini hafifçe bastırarak yassılaştırıyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız kurabiyelerin bir kenarını bıçakla çizikler atarak pençe şeklini veriyoruz. Tüm malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri pişirirken fazla kızartmamak için dikkat edin, zira aslan pençesi kurabiye hafif toz pembe şeklinde pişirilmelidir. Fırından çıkardığımız kurabiyeyi soğuyunca servis yapabiliriz. Afiyet olsun. |